úterý 26. dubna 2011

Blahorečenie Jana Pavla II


Ahojte dostala sa mi možnosť zúčastniť sa Blahorečenia nášho veľkého pápeža Jana Pavla II. Zúčastnil som sa na 2 jeho pútnických cestách tu na Slovensku. Čo pre mňa znamená ?
Asi konkrétny vzor ako s láskou a vierou nasledovať Ježiša Krista.
Jan Pavol II nám mladým zanechal krásne posolstvo NEBOJTE SA . MLADI STE BUDÚCNOSŤOU CIRKVI. Tieto slová sa vo mne navždy zakorenili.

26. augusta 1978 sa stal pápežom Albin Luciano, ktorý prijal meno Ján Pavol I. No približne po 1 mesiaci sa však jeho pontifikát ukončil náhlou smrťou. Medzi kandidátmi na nového pápeža bol aj Karol Wojtyla, ktorý sa ním dňa 16. októbra 1978 stal.

Ján Pavol II. Bol jedným z najvýznamnejších pápežov v histórii.Prispel k mnohým malým, či väčším zmenám v Cirkvi, ako napríklad zavedenie 4. desiatku v ruženci. Navštívil mnoho krajín sveta, prečo si vyslúžil prezývku „lietajúci Peter“. Prispel k upevneniu medzinárodného mieru, zrušeniu totalitného režimu vo východnej Európe, a takisto sa stretal s významnými predstaviteľmi iných náboženstiev a priateľsky s nimi diskutoval. Dňa 11. mája 1981 sa stal známy atentát, ktorý zanechal na pápežovi trvalé následky. Pápež vykonal počas svojho pontifikátu množstvo zázračných liečení.
Ján Pavol II. Nás opustil 2.apríla 2005. No vo večnosti ho iste čaká lepší život v blízkosti Boha.

s úctou Mário Stehlík VM

Žádné komentáře: